OVER ONS
Audi en Kitty, het duo achter Huis Pauwels Spaenjers.

© Frank Gielen

© Manu Bloemen

Ontdek het aanbod juwelen en horloges in onze winkel.
COLLECTIE
ONTWERP
Een juweel op maat door ons getekend en gerealiseerd.
AMBACHT
In het atelier van onze goudsmederij komt vakmanschap tot leven.

© Thomas Lenaerts

 

© Frank Gielen

OVER ONS

Het Belgisch ontwerpersduo Audi Pauwels en Kitty Spaenjers zijn het kloppende hart van Huis Pauwels Spaenjers.

In onze hedendaagse goudsmederij in het hartje van Hasselt staan techniek en vakmanschap centraal. Wij ontwerpen juwelen met een strakke, minimalistisch vormgeving in duurzame materialen.

Audi is het creatieve brein en maakt ontwerptekeningen in aquarel. Kitty is meester techniek van de edelsmeedkunst.

Bijna drie decennia later is dit concept nog steeds een succesvolle formule en is het team uitgebreid met enkele hooggeschoolde goudsmeden.

 

ONZE

COLLECTIE

Onze sieraden worden ontworpen en gemaakt in eigen huis ontworpen en atelier. Al onze juwelen dragen de meesterstempel van Huis Pauwels Spaenjers. Hierdoor staan ze garant voor kwaliteit en vakmanschap.

Onze collectie groeit organisch. Er is dus een continue verandering in onze collectie. 

Spring gerust eens binnen in onze winkel in Hasselt centrum om het volledige aanbod te bekijken.

 

NEEM EEN KIJKJE IN ONZE ONLINE ETALAGE

Hieronder kan u onze volledige collectie bekijken. Deze bestaat uit sieraden vervaardigd in ons atelier, trouwringen, horloges eveneens als sieraden van andere ontwerpers die perfect in onze stijl passen. 

RINGEN
OORBELLEN
COLLIERS
HANGERS
ARMBANDEN
HerzTrauringe_edited.jpg
TROUW-RINGEN
BOLIDO_CORE PERSPECTIVE - white2.0.jpg
HORLOGES
HORLOGES
e_ehinger_08.jpg
ANDERE ONTWERPERS
MANNEN

Een ontwerp op maat begint steeds bij een gesprek in onze winkel. Je kan hiervoor een afspraak maken, maar je kan ook gewoon langskomen in onze winkel. Een gepersonaliseerd ontwerp kost je niets extra. Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we u begeleiden voor een persoonlijk ontwerp op maat binnen onze stijl.

 

 

Goed om te weten: de gemiddelde verwerkingstijd voor ontwerp op maat tot realisatie bedraagt 3-8 weken.

ONTWERP OP MAAT

 
1/4

Alle sieraden met ons meesterteken worden door ons ontworpen en in ons eigen atelier gemaakt. Bij ons vindt je duurzame sieraden in goud, zilver, platina en palladium die een volgende generatie nog steeds kan koesteren. Ons goud is 100% gerecycleerd in België. In onze winkel in Hasselt centrum vind je steeds een vaste collectie van onze handgemaakte juwelen. Deze kunnen steeds op maat gemaakt worden waardoor aanpassingen of het hergebruiken van eigen oud goud geen enkel probleem vormen. Aan ieder afgewerkt juweel gaat een ontwerp aan vooraf. Wil je graag een juweel op maat of een persoonlijk ontwerp? Wij maken met veel liefde en creativiteit een fotorealistisch ontwerp op maat.

JUWEELONTWERP

 
1/3

Heb je een geliefde verloren en wil je hem of haar graag voor eeuwig met je meedragen? Wij verwerken het as of haar van jouw dierbaarste in een sieraad.

Bij huis Pauwels Spaenjers hebben we een serene reeks rouwjuwelen.

 We ontwerpen ook juwelen op maat ter aandenken van jouw dierbare. Dit kan een vormelijke abstractie van de initialen zijn of een gravure.

Bijvoorbeeld tekst, een foto, een vingerafdruk, op een juweel

ROUWSIERADEN

 

© Thomas Lenaerts

In tegenstelling tot een gewone juwelier, worden bij Huis Pauwels Spaenjers alle juwelen die onze meesterstempel dragen, in eigen atelier vervaardigd. Gedurende drie decennia hebben wij een eigen collectie uitgebouwd die het grootste deel uitmaakt van ons aanbod bij Huis Pauwels Spaenjers.

Wij dragen ambacht en vakmanschap hoog in ons vaandel. Als goudsmederij zijn wij dan ook trotse vertegenwoordigers van het 'Handmade in Belgium' HIB-label en erkend als Belgische ambacht. In de vitrine van onze winkel, kan u meekijken hoe ons team van goudsmeden met precisie en liefde te werk gaat.

 

Wil je zelf graag een kijkje nemen van achter de werkbank? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een demo of workshop.

AMBACHTELIJKE GOUDSMEDERIJ

 
 

O U D G O U D   V E R W E R K E N

'Oud goud' is de algemene benaming voor goud dat reeds verwerkt is tot een sieraad. Heb je juwelen die je wilt verwerken in een nieuw sieraad? Dat kan!

Kies een model uit onze collectie en wij maken het van uw oud goud. Recupereer je oud goud of gebruik het als betaalmiddel.

 

Wij verwerken 18 karaat geelgoud tot een nieuw juweel uit onze collectie of een ontwerp op maat. Kom zeker eens langs in de winkel om jouw juwelen te testen en de mogelijkheden te bespreken.

1/3
 

HERSTELLINGEN
JUWELEN EN HORLOGES

Ons atelier doet ook herstellingen. Hierdoor kunnen wij u een snelservice van één week en een kwaliteitsgarantie aanbieden.Hierdoor kunnen wij u een snelservice van één week en een kwaliteitsgarantie aanbieden.

U kan bij ons terecht voor:

- Juwelen reinigen en ze een 'facelift' geven

- Vergroten of verkleinen van ringen 

- Herzetten van stenen door professionele zetter

- Herknopen van mineraal- en parelsnoeren

- Diverse herstellingen aan armbanden, kettingen, halssieraden, ringen, oorbellen

- Herstellingen en revisies van horloges door professionele horlogemaker.

Een snelservice tijdens het shoppen in Hasselt voor alle juwelen uit eigen huis. Hoe werkt het?

Breng uw juwelen bij ons binnen voor een poetsbeurt of uw horloge voor een nieuwe batterij. Voor onze klanten doen we graag wat extra. We reinigen uw juwelen en controleren de zetting of vervangen horlogebatterijen à la minute waardoor u deze na het shoppen onmiddellijk mee naar huis kan nemen.

1/3
 

Wij bieden drie formules aan voor groepen tot 15 personen. Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag via info@pauwelsspaenjers.eu

De topics zijn: 

“Hoe ontstaat een ontwerp voor een sieraad en hoe wordt een juweel gemaakt?”
Geanimeerde uiteenzetting aan de hand van praktische voorbeelden gedurende +/- 30 minuten.

"Edelstenen in relatie met sieraden"

Een educatieve sessie van één uur met een uitgebreid assortiment losse edelstenen ter illustratie.

“Zo maak je een ring”

Een demonstratie in het atelier van de goudsmederij gedurende 1,5 à 2 uur. Er wordt ter plaatse één zilveren ring die op het einde van de sessie met een gelukkige mee naar huis mag.  (men kan ook tevoren aangeven als het voor een specifiek persoon moet gemaakt worden, bv een jarige of een toekomstige bruid) 

ARRANGEMENTEN

© Thomas Lenaerts