top of page
OVER ONS
Audi en Kitty, het duo achter Huis Pauwels Spaenjers.

© Frank Gielen

© Manu Bloemen

Ontdek het aanbod juwelen en horloges in onze winkel.
COLLECTIE
ONTWERP
Een juweel op maat door ons getekend en gerealiseerd.
AMBACHT
In het atelier van onze goudsmederij komt vakmanschap tot leven.

© Thomas Lenaerts

Over ons

Het Belgisch ontwerpersduo Audi Pauwels en Kitty Spaenjers zijn het kloppende hart van Huis Pauwels Spaenjers.

In onze hedendaagse goudsmederij in het hartje van Hasselt staan techniek en vakmanschap centraal. Wij ontwerpen juwelen met een strakke, minimalistische vormgeving in duurzame materialen.

Audi is het creatieve brein en maakt ontwerptekeningen in aquarel. Kitty is meester techniek van de edelsmeedkunst.

Bijna drie decennia later is dit concept nog steeds een succesvolle formule en is het team uitgebreid met enkele hooggeschoolde goudsmeden.

OVER ONS

DSC_0266.JPG
Bedrijfsreportage_11.jpg
OOVI.PauwelsSpaenjers_243.jpg
AIDK.2 kopie.jpg
Collectie

ONZE COLLECTIE

IMG_4369.jpg

Onze sieraden worden ontworpen en gemaakt in eigen atelier. Al onze juwelen dragen de meesterstempel van Huis Pauwels Spaenjers. Hierdoor staat elk door ons vervaardigd sieraad garant voor kwaliteit en vakmanschap.

Onze collectie groeit organisch. Er is dus een continue evolutie in onze collectie. 

Spring gerust eens binnen in onze winkel in Hasselt centrum om het volledige aanbod te bekijken.

 

NEEM EEN KIJKJE IN ONZE ONLINE ETALAGE

Hieronder kan u een deel van onze collectie bekijken. Deze bestaat voornamelijk uit sieraden vervaardigd, en dus handgemaakt, in ons atelier. Verder vindt u er horloges en sieraden van bevriende ontwerpers die vanzelfsprekend bij de stijl van het huis passen. 

RINGEN
OORBELLEN
COLLIERS
HANGERS
ARMBANDEN
HerzTrauringe_edited.jpg
TROUW-RINGEN
BOLIDO_CORE PERSPECTIVE - white2.0.jpg
HORLOGES
HORLOGES
e_ehinger_08.jpg
ANDERE ONTWERPERS
MANNEN

ONTWERP OP MAAT

Een ontwerp op maat begint steeds met een gesprek in onze winkel. Je kan hiervoor een afspraak maken, maar je kan ook gewoon langskomen. Een gepersonaliseerd ontwerp kost je niets extra. Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we je feilloos begeleiden naar een persoonlijk ontwerp op maat binnen de huisstijl.

 

Goed om te weten: de gemiddelde verwerkingstijd voor ontwerp op maat tot realisatie bedraagt 4-8 weken.

IMG_4823.jpg
Ontwerp op maat

JUWEELONTWERP

ROUWSIERADEN

Alle sieraden met ons meesterteken worden ontworpen en gemaakt in eigen atelier. Bij ons vind je duurzame sieraden in goud, zilver, platina of palladium die generaties lag gekoesterd kunnen worden. Het verwerkte goud is 100% gerecycleerd in België. In de winkel, annex atelier, in Hasselt centrum vind je steeds een uitgebreide vaste collectie van handgemaakte sieraden. Deze kunnen steeds op maat gemaakt worden waardoor aanpassingen of het hergebruiken van je eigen goud geen enkel probleem vormen. Aan ieder afgewerkt juweel gaat een ontwerp vooraf. Wil je graag een juweel op maat of een persoonlijk ontwerp? Wij maken met liefde en creativiteit een fotorealistisch ontwerp op maat.

Heb je een geliefde verloren en wil je hem of haar graag voor eeuwig met je meedragen? Wij verwerken de assen of het haar van jouw dierbaarste in een sieraad.

Bij huis Pauwels Spaenjers hebben we een serene reeks rouwjuwelen.

 We ontwerpen ook juwelen op maat ter aandenken van jouw dierbare. Dit kan een vormelijke abstractie van de initialen zijn of een gravure.

Bijvoorbeeld tekst, een foto, een vingerafdruk, op een juweel

logo.png
Juweelontwerp
Rouwsieraden

AMBACHTELIJKE GOUDSMEDERIJ

Goudsmederij
AIDK.3.jpg

Wij maken het verschil met een gewone juwelier door al onze sieraden in eigen atelier op een ambachtelijke manier te vervaardigen. Gedurende drie decennia hebben wij een  collectie uitgebouwd die het grootste deel uitmaakt van ons aanbod bij Huis Pauwels Spaenjers.

Vakmanschap en ambacht dragen we hoog in het vaandel. Als goudsmederij zijn wij dan ook trotse vertegenwoordigers van het 'Handmade in Belgium' HIB-label en erkend als Belgische ambacht. In de vitrine van onze winkel, kan u meekijken hoe ons team van goudsmeden met precisie en liefde te werk gaat.

 

Wil je zelf graag een kijkje nemen van achter de werkbank? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een demo of workshop.

Oudgoud vewerken

O U D G O U D   V E R W E R K E N

'Oud goud' is de algemene benaming voor goud dat reeds verwerkt was tot een sieraad. Heb je juwelen die je wilt verwerken in een nieuw sieraad? Dat kan!

Kies een model uit onze collectie of wij maken een sieraad van jouw oud goud op maat. Recupereer je oud goud of gebruik het als betaalmiddel.

Kom zeker eens langs in de winkel om jouw juwelen op karaatgehalte te laten testen en de mogelijkheden, eventueel met het hergebruik van de edelstenen, te bespreken.

HERSTELLINGEN
JUWELEN EN HORLOGES

Herstellinge

In het atelier doen we professionele herstellingen, ook van juwelen die niet bij ons vervaardigd werden. Hierdoor kunnen wij u een snelservice van één week en een kwaliteitsgarantie aanbieden.

U kan bij ons terecht voor:

- Juwelen reinigen en ze een 'facelift' geven

- Vergroten of verkleinen van ringen 

- Herzetten van stenen door een professionele zetter

- Herknopen van mineraal- en parelsnoeren

- Diverse herstellingen aan armbanden, kettingen, halssieraden, ringen, oorbellen

- Herstellingen en revisies van horloges door een professionele horlogemaker.

Een onderhoud van je sieraden tijdens het shoppen in Hasselt voor alle juwelen uit Huis Pauwels Spaenjers.

Hoe werkt het?

Breng jouw, door ons vervaardigde, sieraden bij ons binnen voor het gratis reinigen en controleren van de zettingen of voor een nieuwe batterij voor je horloge. We doen dit à la minute waardoor u deze na het shoppen onmiddellijk mee naar huis kan nemen.

Voor onze klanten doen we graag wat extra.:)

arrangementen


ARRANGEMENTEN

DSC_0175.JPG

Wij bieden drie formules aan voor groepen tot 15 personen. Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag via info@pauwelsspaenjers.eu

De topics zijn: 

“Hoe ontstaat een ontwerp voor een sieraad en hoe wordt een juweel gemaakt?”
Geanimeerde uiteenzetting aan de hand van praktische voorbeelden gedurende +/- 30 minuten.

"Edelstenen in relatie met sieraden"

Een educatieve sessie van 1 uur met een uitgebreid assortiment losse edelstenen ter illustratie. 

“Zo maak je een ring”

Een demonstratie in het atelier van de goudsmederij gedurende 1,5 à 2 uur. Er wordt ter plaatse één zilveren ring gemaakt die op het einde van de sessie met een gelukkige mee naar huis mag.  (men kan ook tevoren aangeven als het voor een specifiek persoon moet gemaakt worden, bv een jarige of een toekomstige bruid) 

bottom of page