Affiche Amelie Riech verlengd breed copy

multiple is een platform voor innovatieve juweelontwerpers en toegepaste kunstenaars.

Galerie multiple is een gevestigde waarde voor betaalbaar design, gespecialiseerd in hedendaagse juwelen. Sinds oktober 2016 veranderden Kitty Spaenjers & Audi Pauwels het concept. Hoewel er nog steeds een vaste collectie is met draagbare en betaalbare juwelen van eigenzinnige ontwerpers, wordt er elke 6 tot 8 weken één ontwerper of meerde ontwerpers uitgenodigd om tentoon te stellen.  Deze tentoonstellingen krijgen de titel: multiple solo, multiple duo, multiples trio, etc. Voor de studenten van de PXL met studierichting Object- and Jewellery worden er jaarlijks tentoonstellingen voorzien onder de titel: MAD multiple en Exit extended.

Ontdek onze huidige, toekomstige en afgelopen tentoonstellingen op onze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang vanaf nu steeds een uitnodiging voor de opening van de volgende tentoonstellingen.

1/4
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 

HUIDIGE TENTOONSTELLING BIJ MULTIPLE

Affiche Amelie Riech verlengd.jpg

TENTOONSTELLINGEN BIJ MULTIPLE

 

ONTMOET DE ONTWERPERS

 

Lore Langendries

Lore Langendries (°1988), doctor in de kunsten sinds 2015, is een artistiek maker actief in het veld van hedendaagse sieraden en objecten. Haar werk ontstaat vanuit de interactie tussen manueel en machinaal, tussen uniek en serieel met een bijzondere aandacht voor het tactiele en het fysieke van ieder artefact, materiaalgedragingen, (re)productie, digitale technologie en Lore’s eigen subjectieve en intuïtieve rol als maker. De cirkel als een zuivere geometrische vorm staat centraal en focust op de essentie en schoonheid van de dierenhuiden, die haar werk domineren, in zijn meest elementaire vorm. De fusie tussen het machinale en manuele, maar ook tussen het natuurlijke en artificiële, zorgt voor een intrigerend spanningsveld. Zoals een fotograaf vanuit een breder perspectief de blik kadert en vernauwt om uiteindelijk de focus te leggen op een momentopname, zo werkt Lore Langendries met een dierenhuid. Niet met foto’s als eindproduct, wel snedige fragmentaties van expressieve structuren van natuurlijke haarrichtingen dan wel weerbarstige haren of kleurvariaties. Ze legt de focus net op verborgen details en sublimeert kenmerkende elementen of structuren van de materie tot aaibare objecten. Fragmentarische gebaren met huid en haar.

 

Amélie Riech

De draagbare architecturale sieraden van Amélie Riech zijn elegante ontwerpen die ambachtelijke methoden omarmen. Amélie is opgeleid als architect, heeft een diploma als modeontwerpster en is opgegroeid tussen Parijs en Berlijn. Zij is in verschillende werelden thuis. Ze richtte oorspronkelijk Uncommon Matters op als platform voor haar persoonlijke artistieke creaties. De eerste werken waren limited editions en unieke stukken voor tentoonstellingen. Vanwege hun eenvoudige “ingewikkeldheid” en haar vloeiend gebruik van zowel traditionele als nieuwe materialen, vonden de precieze couture-stukken van Amélie Riech snel hun plaats in zowel galerieën als in luxe boetieks.

Deze tentoonstelling wordt verplaatst na het najaar: datum wordt via nieuwsbrief gecommuniceerd. 

Karen Vanmol

Net als in Karen Vanmols eerder werk vindt zij haar inspiratie in architectuur en natuur. Alles blijft evolueren en veranderen. Een stad zonder een beetje natuur werkt claustrofobisch voor haar, maar een natuurlandschap zonder tekenen van menselijkheid is dan te rustig. De natuur beschermen of imiteren, het gebruik van natuurlijke materialen in de architectuur, het herstel van een wegdek, per ongeluk sterke vormen op een bouwplaats, deze dingen vindt ze erg interessant.

 

Klaar Prims

De collectie van Klaar Prims toont authentieke en unieke stukken die de combinatie zijn van vakmanschap en hedendaags ontwerp. De collectie toont variaties in kleur en stijl binnen een bepaald thema. De vazen, glazen en schalen met eenvoudige en uitzonderlijk perfecte vormen zorgen voor een lichtpunt in elk interieur door hun delicate vormgeving,  schittering en helderheid. Vanwege de mond-geblazen productie proces, kan kleur en maten  variëren en is hierdoor steeds elk stuk uniek.

 

Kinga Sulej

Kinga Sulej studied silversmithing at Wytwornia Antidotum in Warsaw and lives in a village in central Poland. Inspired by biology and the natural world surrounding her home she created her label Mimikra.

“I specialize in large and spatial pieces. I am inspired by mimicry, a biological phenomenon when helpless creatures assume threatening shapes to appear dangerous to predators. Karl Blossfeldt's plant portraits and Haeckel's intricate drawings are also an endless source of ideas for my designs”

 

Sofia Beilharz

Sofia is een Duitse juweelontwerpster die ons verrast met haar uitgepuurde, lineaire en geometrische sieraden. Ze maakt colliers, armbanden en ringen goud- en zilverkleurig of met subtiele kleur accenten en steeds een verrassende materiaalkeuze.

 

Ek Thongprasert

Ek Thongprasert, geboren en getogen in Bangkok, studeerde af aan de mode-afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Vandaag winnen zijn vintage-geïnspireerde sieraden de harten van moderne vrouwen. Zijn juwelen zijn rijk aan historische, sociale en spirituele betekenis en dagen de perceptie uit van sieradenontwerp die al lang vergeten is of die als “antiek” of “te klassiek” worden beschouwd.

Juwelen die in zonder twijfel binnen de beter luxe accessoire behoren en waarvan zeker de label ‘Uber-Kitsch” mag opgeplakt worden. Zijn sieradencollectie wordt verkocht in de hipste boetieks wereldwijd.

 

Liliana Guerreiro

Liliana Guerreiro, geboren in 1975 in Portugal, land van tradities, festivals en sterke vrouwen, met prachtige kostuums en de "schatkist" van het familiegoud. Opgegroeid met dit 'genetisch' erfgoed en deze tradities, haar moeders gouden kralenkettingen ontledend om te zien hoe deze werden gemaakt, en de kralen opnieuw inrijgen, spelen met de juwelen van grootmoeders en tantes, dit alles beïnvloedde de weg voorwaarts voor Liliana.
Heeft haar eigen atelier sinds 2002.

 
 

COLLECTIE

Amélie Riech: Uncommon matters
MAD valentine
Karen Vanmol Solo II
Multiple goes Glass
Exit Extended 2019
Kinga Sulej
Mimikra
HUNT
MAD Multiple 2019
Sofia Beilharz&Maren Düsel
Ek Thongprasert
Love Jewels by Smitten Collective
Liliana Guerreiro
Anne Gericke
Karla Schabert
Extranalities n°3
MAD Multiple 2018
Els Vansteelandt
Jiro Kamata
Kazuko Nishibayashi
Carla Riccoboni
Piergiorgio Cremasco
Andrea Vaggione
MAD Multiple 2017
MPA Collective
Billie Van Nieuwenhuyzen
Beate Pfefferkorn
Evgenia Elkind
An Stevens
Sofia Beiharz (D)
Beru Inou (J)
AKA (B)
Lore Langendries
Tamawa (Hubert Verstraeten, B)
Karen Wuytens (Kuppers&Wuytens, B)
Carla Riccoboni (I)
Show More